Inlägg

Inlägg som Fronix har skrivit i forumet
Av Fronix

Bryr mig inte egentligen har bara köpt några fåtal artiklar från Amazon som inte gått att få tag på något annat sätt. Jag kommer fortsätta beställa från Inet, Webhallen osv.

Av Fronix

Intressant att så många tycker det blir enklare att trycka på gasen. Själv så blir jag "kördöv" om jag kör fortare och lyssnar på musik. Måste alltid sänka volymen om man ska gasa på, vill höra motorn och känna bilen. Gör jag inte det så känns det som jag är döv av någon konstig anledning.

Av Fronix

Tycker inte man ska stirra sig blind på vilket ramverk man ska lära sig utan försöka förstå hur dom fungerar (det vill säga hur javascript fungerar). På så sätt behöver man inte vara låst till ett ramverk. Målet bör vara att kunna skriva fronend appar i det bibliotek som passar bäst för det arbete man ska utföra. Är det React, Vue eller Angular ska inte ha någon betydelse.

Välj inte skola baserat på vilket ramverk dom lär ut, välj det du tycker känns bäst och fokusera på att förstå grunderna i hur javascript fungerar. När du sedan känner dig bekväm i javascript kommer ramverken vara mycket enklare att hoppa in i. Dom gör inget extraordinärt det är i grunden bara ren javascript men med massa syntaxgodis. När du har grundkunskaperna så är dom *mycket* enklare att förstå, för att sedan använda ett det behöver du bara läsa dokumentationen för få detaljerna kring det du ska arbeta i.

Man får givetvis ha ett favorit ramverk

Av Fronix

Varför transcodar du 4K? Kör Direct Play om du vill kolla på 4k annars behöver du en sjuhelvetes CPU eller en GPU som kan transcoda det och sedan en lina som pallar med. Kör en sladd och sedan kör du direct play annars blir din CPU flaskhalsen. Det räcker gott med lokal 1Gbit lina för att köra direct play 4k, det tar heller inte någon CPU eftersom filmen strömmas direkt från källan istället för att den ska göra om den till ett annat format.

Av Fronix

Första test som är simplast, skifta ram platserna och se om det gör någon skillnad. Kolla även som tidigare talare sagt så GPUn inte strular, testa någon annan. Funkar inte det bör du montera bort kylare och kolla så du får ordentlig kontakt med CPUn. Rengör med aceton och tops eller en väldigt ren trasa. Börja sedan om, smäck på riskornet och montera kylaren. Se till att du får rätt mängd denna gången, finns ∞ med tutorials som visar.

Funkar inget av detta är det nog enklast att RMA:a, felsökningen är omständig, jobbig och tråkig. Ingen vettig människa vill göra det.

Av Fronix
Skrivet av Laxpudding:

Lens shift på många av de DLP som säljs är en "lens shift" och bör mer korrekt beskrivas som en variabel offset som ger 1-2 decimetrar för att finjustera höjden på bilden.

En lens shift som ger rejäl justering likt att välja var i bildens höjd du har projektorn är mer ovanligt på DLP-modeller men finns på flera lite mer påkostade modeller. Samt då Epsons, JVC, och Sonys hemmabiomodeller.

Ah okej, 1-2 decimeter justering tror jag räcker isåfall.

Har du några tips på projektorerna isåfall?

Av Fronix
Skrivet av Dalton Sleeper:

Kolla gärna nedanstående:
ljusstyrka - om du har ljust eller mörkt rum
lens shift - om du behöver justera upp eller ned beroende på vart du har den
fästen - vart du vill sätta den, bord, vägg, tak
hur stor bild den projicerar på ett visst avstånd - om du vill ha större bild, typ 135" så krävs 3-4 meters avstånd på många.
livslängd på lampan - hur ofta tänker du använda den? (hör ofta ihop med ljusstyrka/ecoläge)

Har möjlighet att göra mitt rum rätt mörkt men har stora fönster så på sommaren kan det bli rätt ljust även med allt nerdraget.

Kommer ha den i taket men är osäker på om jag behöver lens shift isåfall?

Storlek på bild är jag inte säker på än utan får nog testa mig fram, med de listade projektorerna kan jag få 104" som störst enligt https://www.projectorcentral.com/projection-calculator-pro.cf...

Kommer använda den hyffsat flitigt men sålänge jag kan byta ut lampan bör jag vara okej?

Av Fronix

Hitta en prisvärd projektor

Har bestämt mig att gå projektor istället för en TV, har gjort lite research över vilken som är mest prisvärt och har svårt att bestämma mig. Dels att jag inte kan så mycket om projektorer och dels att informationen man läser överallt delar en på två så det blir omöjligt att göra ett val.
Bor i lägenhet och har ungefär 4m mellan väggarna men om jag förstått rätt och använt online kalkylatorn rätt så ska de flesta projektorer klara detta fint?

Jag skulle vilja ha en 4k projektor men inte ett måste. Kommer med största sannolikhet att använda en Chrome Cast för film/serier genom Plex tillsamans med en förstärkare (okänt vad jag ska köpa än) och 2st Klipsch Reference Premiere RP-280F. Chrome Casten blir nog utbytt mot något annat lite senare, just nu är det fokus på att få upp riggen.

Budget: 5-10k

Följade projektorer har jag tittat på
Optoma HD143X (1080)
Dom flesta youtube videos rekommenderar om man inte ska gå för 4k, den har inga större nakdelar vad jag kan hitta som skulle påverka mig. Och har även stöd för ett "Gaming Mode" som ger 16ms inputlag.

ViewSonic PX727-4K (4k)
Bra omdömmen på diverse sidor samt videos men en nakdel här är ljudnivån som vissa klagar på. Har ingen möjlighet att gömma den för att dämpa.

Acer V6815 (4k)
Helt okänd och jag hittar ingen som har testat denna, de förra versionerna V6810 verkar vara accepterad men har inte hört om Acer i någon utav de större review videos på youtube.
Denna är ju enormt nedsänkt vilket peekar mitt intresse men vill inte välja bara för att den är nedsatt.

Vad anser ni är mest prisvärt av dessa eller vet ni någon annan som jag borde överväga istället?

Av Fronix
Skrivet av Mithras:

Skulle vara en omformatering som gäller nu, eftersom det känns som att det mesta andra är redan testat.

Av någon anledning hade jag glömt bort att jag köpte nya minnen då jag även köpt nya till min server så jag trodde de som satt i endast var 1600mhz men tydligen är det Corsair Vengance 1866. Fråga mig inte hur jag gjorde det misstaget men det hände. Ändrade klocken till 1866 på minnerna och nu verkar det fungera hyffsat, tror något minne kan vara joxxat men få ta och testa det efter nya burken rullar och jag formaterat om denna.

Tack för all hjälp, har lärt mig en hel del även om inget gick som det skulle =D

Av Fronix
Skrivet av Mithras:

Om de körs i Auto så känns det relativt troligt att datorn har försökt överklocka dessa också. Sätt dem manuellt till 1333/1600 beroende på spec och testa att köra något.

Satte dem på 1600 samma problem, satte 1333 även samma problem. La på +0.005 på offset blev lite bättre, fick fortfarande små hack på ljud och frys i spelet testade att öka till 0.010 då frös det igen efter en stund. Så vet inte om ajg hittat felet eller om jag bara hade tur.

Av Fronix
Skrivet av Mithras:

Mycket kan göra sånt

Hur ser det ut med minnena? Har du lagt dem på specifierad hastighet?

Dom körs på 1333 just nu i auto enligt BIOS (värt att tillägga att de har körts på 1333 hela tiden)

Av Fronix
Skrivet av Mithras:

Nja, om problemet skulle vara drivrutiner eller asus auto-OC så kommer en cmos-rensning och uppdaterad bios inte hjälpa. Då måste du omformatera och stänga av auto-clock högst troligt, då jag redan gissar på att du har testat att uppdatera samtliga drivrutiner.

Får nog börja om från början här och fråga vad som kan framkalla att allt fryser förutom windows och systemavbrott tar 100% av CPUn (tror jag, ser inte något efter att allt fryst). Just nu är CPUn på original klock med uppdaterat bios, har kört LetancyMon och fått lite spikes vilket tyder på antigen CPU throttle eller drivis problem.

Allt detta började efter jag klockade CPUn, vill försöka lösa det utan att omformatera så jag kanske får spela lite utan att behöva vänta på den nya datorn ^^

Av Fronix

Okej verkar inte som bios uppdateringen gjorde någon skillnad, inte heller när jag avaktiverar voicemeeter ljud enheterna. Verkar dock vara när jag spelar och har någon form av ljud(musik, discord, ts) medan jag spelar, någon som har något tips?

Av Fronix
Skrivet av Mithras:

Gamla ASUS-moderkort har en "auto-overclock" funktion. Denna kan (och gör antagligen) göra dåliga överklockningar, se till din manual ifall det finns en sådan funktion och stäng av den. Det kan vara att du måste resetta BIOS igen efter att funktion stängs av, eller en rensning av CMOS.

Testa som sagt att köra RAM på 1333 eller 1600mhz enligt specifikation och se om samma problem finns.

Undrar f.övr. om du har testat med omformatering?

Gjorde CMOS rensning och uppdaterade bios, vet inte om det löste problemet än. När allt fryser i windows ser jag dock att Systemavbrott processen tar upp all CPU kraft vilket (vad google sagt) tyder på drivrutiner som strular. Så jag kanske skramlade loss något problem när jag började med OC.

Kör med Voicemeeter Banana och alla dess drivrutiner så har nu inaktiverat dessa samt stängt av Bluetooth vilket va aktiverat. Ska testa nu och se om det löst sig. Även uppdaterat ljud m.m. så vi får se vad som händer.

Av Fronix
Skrivet av Mithras:

75 vid last är bra.

Nu har jag inte kollat igenom samtliga bilder du har postat, men en sak som är ganska vanligt på just S1150, P67 korten är ju att man överklockar minnena samtidigt.

Se till att minnena inte överklockas och kör i specifierad hastighet (det vanligaste är 1600mhz XMP profil), och testa igen.

Nästa steg blir att höja volten för att säkerställa att det inte är prollen som inte orkar med låga spänningar.

Jag har lagt ner överklockningen för tillfället, fick lite problem med att mitt spel(d3) började smålagga musiken börjar loopa och sedan frös allt, kunde röra mus och annat men jag vart tvungen att göra en omstart. Detta hände även efter jag återställt bios. Jag har nu rengjort hela datorn samt lagt ny pasta och ska kolla hur den funkar, körde ett intel burntest och den gick aldrig över 69C vilket den inte riktigt gjorde förut heller. Men jag kan inte riktigt komma på vad problemet kan vara än.

EDIT: Sökt runt lite på nätet men det verkar antigen vara Mobo, RAM eller en SSD som krånglat till det. Det jag är mest rädd för är att jag sumpat moderkortet när jag försökte överklocka. Datorn funkar utan att spela något men såfort jag kör igång D3 så börjar den smålagga och loopa musik, fortsätter jag spela fryser den tillslut.

EDIT2: Detta verkar bara hända när jag spelar ett spel, någon som har en idé?

Har en ny dator på ingång så behöver att denna fungerar tills dess att den nya har anlätt.

Av Fronix
Skrivet av Mithras:

Och nu visade sensorerna en temp över 40 grader i idle. I mina ögon går det faktiskt att säga att något är fel pga de siffrorna. Visst, mellan 25-40 kvittar väl helt. Men att ligga på över 40 grader idle och 98 (!!!!!!!) vid last....

Komihåg att detta va med överklock på 4.5, nu går jag inte över 75 vid last men datorn fryser ändå..

Av Fronix
Skrivet av Mithras:

Min första tanke är att installera om CPU'n. Plocka ut den, lägg om kylpastan, och sätt på kylaren på nytt. Låter som att det är dålig värmeöverföring, ie. ett glapp mellan prollen och kylarn.

Ska ta och testa detta

Av Fronix
Skrivet av Mithras:

Herrejävlar. 98 grader?

Antigen läser mätaren fel eller så verkar kylaren vara felinstallerad/totalt full med damm.

Du ska ligga på ca 30 grader i idle och inte över 70 vid full last på 4.2 ghz.

Just nu ligger datorn på 47 idle när jag inte gör något alls mer än surf, och när jag kört igång Diablo 3 så ligger den på runt 55-60 tills dess att allt fyser och jag måste starta om

Av Fronix
Skrivet av RoleX:

Vad har du för nätagg? testa ev byt till en bättre/starkare. Har själv vart med liknande symptom där datorn fryser of får bsod pga för klen nätagg.

Mitt nätagg: https://www.inet.se/produkt/6909558/corsair-ax-850w-80-gold-m...

Jag har inte fått BSOD en enda gång utan datorn bara fryser, allt på skrämen slutar funka men kan röra mus, trycka på startknappen osv. Detta händer även nu när jag återställt bios.

Av Fronix
Skrivet av Paddanx:

Om du kör OCCT, och sen tittar på CPU spänningsgrafen, ser den ojämn ut? (under hårda lasten).

Instabil spänning kan ske om ditt moderkort eller PSU inte orkar leverera kraften som behövs. 2600k är rätt törstig i ström, men samtidigt ganska enkel att kyla pga IHS är svetsad/lod fast. Har man ett moderkort med lite gamla kondensatorer (specielt elektrolyt) så kommer de ha svårt att orka, speciellt utan väldigt hög load line calibration.

Se även till att sänka ner dina minnen till bas nivån, 1333 Mhz, lösa timeings, så att de inte är flaskhalsen. Du kan justera tillbaka detta när du fått CPUn stabil och hittat felet.

Sen kan jag fråga, varför folk tror att Prime95 är ett bra sätt att överklocka 20-år senare...? vete fan. Det lastar inte ett skit av dagens CPUer, och du kan ha totalt instabil CPU, och ändå få Prime att passera.

Mitt tips är 3 saker. Intel BurnInTest. OCCT och spel... yep... spel. GTAV, BF1... alla spel som verkligen lastar din GPU. Dessa kommer snabbt spotta fel om din CPU inte är stabil. OCCT har två olika tester, Linpack och eget, och den är bra då den loggar spänningar och frekvenser och temperaturer, så man ser lite av vad som sker. Detta är bra för felsökningen du nämner.

Du kan även köra en "PSU" test... där den kör både GPU och CPU, och då se man kanske att det är spänningsproblem.

BurnInTest bör du köra standard testet tills du kommit till den frekvens du är nöjd. Sen efter det, kör högsta testet du kan. Då spottar den snabbt fel om den inte gillar det. Notera också att detta är extremt hård last, så håll koll på din CPUs temp.

Kör även memtest iaf en gång (om du inte hittar felet), för det kan vara något med din minneskontroller som bråkar, där kanske den behöver lite mer spänning, alt ringbussen. Då kan den passera tex Prime, men så fort den ska lasta minneskontrollern... pang, BSOD.

https://imgur.com/a/0Jd6o

Fick ta mobil bild då datorn frös igen med spel uppe

Att tillägga, jag har återställt bios och vill nu bara få datorn att funka igen

Skickades från m.sweclockers.com